nyaste

Lite om oss

   

Vi som har Kennel Cattaleya heter Viktoria och Kent Engström och vi bor i Liden. Ett litet samhälle ca 4,5 mil nordväst om Sundsvall.

 

Kent är uppvuxen med hundar. Hans föräldrar har fött upp hundar under ca 40 års tid, deras kennel heter Craft´s.

 

Min första hund fick jag som liten flicka. Det var en Cavalier King Charles Spaniel, jag älskade henne innerligt, men sorgligt nog blev hon bara 8 år. 
Vår "kennel maskot" var labrador tiken, Tyra. Hon tillbringade dagarna inte mer än en meter från mig.

 

Då jag träffade Kent hade han en Collie pojke – Myline's Delicious Design "Bamse". Det är den hunden, Kent & hans föräldrar som gjort att jag fått sådan otrolig stark kärlek till Collie rasen.

 

Vi tycker att Collien är en fantastisk ras. Vacker, vänlig och de har ett stort mått av värdighet, en egenskap jag bara älskar. Alla våra collie förgyller vår tillvaro och gör den komplett.

 

Vi är väldigt intresserad av hundutställningar, men vi håller även på med specialsök (nose work), spår, sök, och vi provar även lite vallning med våra Collies.

 

Målet med vår uppfödning är att föda upp klassiska, vackra, friska Collies. Som skall följa den skrivna standarden och naturligtvis ha ett sunt och gott temperament. Våra hundar och valpar bor med oss i vårat hus. Vi har våra valpar med oss och omkring oss under uppväxttiden för att de skall bli så socialiserade det möjligtvis går.

 

Mitt speciella TACK går till Marie-Louise Engström, Kennel Craft. För att hon lär ut allt hon kan om Collies och uppfödning och naturligtvis för vår underbara trefärgade dam: Craft's Easter Rose " Ester" som är vår stamtik.

 

Vi vill även sända ett TACK till Mr & Mrs Geddes, Kennel Ingledene i England. För vår fantastiska blue merle tik Ingledene Lucy in the Sky " Lucy", som har gett oss många fina avkommer.

 

Vårt TACK går även till Kennel Turboline's för vår härliga sobel dam Turboline's Cream of a Dream "Wilma".

Vill även TACKA Mari Jomgart för vår "rackarunge" som är av rasen Podengo portugués. 

 

Ni kan läsa om våra härliga hundar, se deras fina resultat och naturligtvis titta på fina bilder av dem - På deras egna sidor, ni hittar dem i menyn ovan.

   

Viktoria & Kent.